Last call: schrijf nú uw activiteit in voor de Erfgoedweek

Erfgoedweek 2022 in Design Museum Brussel door StampMedia © FARO

Of u nu deelneemt als Erfgoedklasbak of een vipactiviteit voor scholen op het getouw zet: de tweede editie van Erfgoedweek is er helemaal op gericht om met een op maat gemaakt onderwijsaanbod kinderen en jongeren erfgoedgevoeliger te maken. Registreer uw aanbod liefst voor 2 december, zodat onderwijsprofessionals de tijd hebben om het te verkennen.

Neem een lesuur over in de klas

Trekt u als Erfgoedklasbak naar scholen met boeiende erfgoedverhalen en -activiteiten? Tijdens de eerste editie van de Erfgoedweek, in 2022, wisten zo'n 380 erfgoedwerkers ongeveer 8.000 leerlingen te bereiken in Vlaamse en Brusselse lagere en secundaire scholen. Dat mooie aantal willen we dit jaar graag evenaren, of zelfs verdubbelen! Hopelijk kunnen we daarbij (opnieuw) rekenen op uw engagement.

Inschrijven doet u best voor 2 december via inschrijven.erfgoeddag.be. Hoe vroeger uw aanbod online staat, hoe meer we het kunnen opnemen in de communicatie en promotie naar het onderwijs. Zo pikken leerkrachten uw aanbod op en kunnen ze het tijdig inplannen.

Laat u inspireren door collega-Erfgoedklasbakken

Twijfelt u nog aan uw deelname? Dan kunt u misschien inspiratie opdoen bij collega’s die u voorgingen. Onze enthousiaste FARO-collega Jacqueline trok met volksverhalen naar het eerste leerjaar, en licht hier graag toe waarom ze deelnemen als Erfgoedklasbak een meerwaarde vond:

 

Organiseer een vipactiveit

Naast een aanbod als Erfgoedklasbak in de school, kunt u ook een vipactiviteit registreren. Hiermee biedt u een unieke rondleiding of workshop aan in uw erfgoedlocatie. Zo kan de klas ook buiten de schoolmuren leren en erfgoed ontdekken. Een inspirerend voorbeeld biedt het MAS. Hier leest en ziet u hoe het vierde leerjaar van het Sint-Lievenscollege een hoorspel kon maken naar aanleiding van hun tentoonstelling Luister.

Bekijk de Erfgoedweekpagina

Op de website van FARO vindt u alle informatie over de Erfgoedweek op faro.be/erfgoedweek. Ook op Cultuurkuur (Canon Cultuurcel) staat de vernieuwde pagina al klaar: cultuurkuur.be/erfgoedweek. Vanaf december zullen alle geregistreerde activiteiten doorstromen naar dit platform zodat leerkrachten het kunnen ontdekken op een platform dat hen vertrouwd is.

Brochure Erfgoed & Onderwijs

Meer lezen over de editie van Erfgoedweek vorig jaar en over hoe deelnemende organisatoren en leerkrachten die evalueerden? Dat kan via de brochure Erfgoed & Onderwijs.

eva.begine